Mässan under uppbyggnad dagen före premiären. Foto: Lotta Malkar

Följa

Dags för golfmässan

Svenska Golfmässan slår upp portarna på lördag i Inframässan norr om Stockholm. Nära 70 utställare står beredda att visa upp sina produkter. "Tanken är att man ska känna lukten av golf", säger Lotta Malkar från Qtee.

Text: Sylvia Luther • 2011-04-01 Uppdaterad 2011-04-01

Flera golfmässor har arrangerats genom åren i Stockholmstrakten med olika aktörer och på olika platser. I år står tre huvudarrangörer bakom Svenska Golfmässan: Lotta Malkar från Qtee, Joakim Sabel från Top Tee och mångårige mässarrangören Kent Lindvall.

– Tiden kändes mogen att köra igång en konsumentmässa igen och lägga den lite senare på året. Tidigare har den legat i januari februari men här är tanken att man ska känna lukten av golf och få inspiration, säger Lotta Malkar.

Under två dagar kan besökarna testa och köpa klubbor och kläder, delta i en närmast pinn-tävling med longhittern Marcus Edblad eller kika på Volvos ensitsiga golfbil. Här finns även säljare av kringprodukter plus researrangörer, golfklubbar och organisationer. Totalt är närmare 70 utställare på plats.

– Anledningen till att jag hoppade på det här, är att jag tycker att golfmässorna varit väldigt gubbiga. Nu vet jag inte om den här lyckas bättre, det tar ju tid att bygga upp något. Men tidigare har till exempel alla utslagsmattor varit fulla av män. Vi vill få ett lite mer kvinnligt inslag, säger Lotta Malkar, grundare av nätverket Qtee som riktar sig till tjejer.

Gör ni en speciell satsning mot tjejer under mässan?
– Vi försöker och vi ska ha utslagsmattor som är dedikerade för kvinnor. Det finns ju någonting i oss som säger att man inte ställer sig i kö för att slå, även om man är en duktig golfare. Självklart har herrarna också utslagsmattor, försäkrar Lotta.

Vad bör man inte missa mer på utställningen?
– Ball fitting, att man spelar med rätt typ av boll. Eller vad vi håller på med i Qtee. Eller alla nyheter från klubbleverantörerna. Sedan har man ett fantastiskt utbud av de stora golfklubbarna i Stockholm. Har man inte bestämt var man ska vara medlem tycker jag att man ska åka dit och se vilken klubb som passar bäst.

Är tanken att Svenska Golfmässan ska bli årligen återkommande?
– Det här ska verkligen satsas på, för vi tror att den här regionen har tillräckligt mycket golfare och tillräckligt mycket kring golfen, så att man gärna vill samlas vid ett tillfälle som vänder sig mot konsument, säger Lotta Malkar.

Mässan är öppen 9-18 på lördag, 10-17 på söndag och det är gratis utomhusparkering. InfraMässan ligger i Upplands Väsby vid Scandic InfraCity längs E4:an till Arlanda. Buss 533 stannar på Kanalvägen. Entrén varierar mellan 60 och 100 kronor, och de som är 15 år och under går in gratis.


Text: Sylvia Luther • 2011-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top