Joakim Eriksson gjorde två hole in one i Karlskoga förra helgen. Foto: Privat

Följa

Två HIO – samma helg

Hole in one på lördagen. Samma bedrift på söndagen. Joakim Eriksson från Karlskoga hade en golfhelg han sent kommer att glömma.

Text: Tobias Bergman • 2011-09-07 Uppdaterad 2011-09-07

Många drömmer om att någon gång i livet få göra hole in one.

Joakim Eriksson klarade av bedriften två gånger – på samma helg.

– Jag vet knappt själv hur det gick till, säger han till Svensk Golf.

Berättelsen hade sin början under lördagens rond på Erikssons hemmaklubb, Karlskoga GK, där han gick en match med kompisen Patrik Mattsson. När duon kom till det elfte hålet plockade Eriksson fram sin järnsjua, som fick göra jobbet på det 142 meter långa hålet.

– Det kändes förstås häftigt. Men eftersom greenen ligger högre än tee såg jag aldrig bollen gå i. Däremot var en skön känsla att gå fram och se att den var där, säger Eriksson

Ässet var hans första – men det skulle komma mera.

På söndagen var det dags för en ny rond tillsammans med ett sammansvetsat kompisgäng och den här gången hittade han rätt på det 16:e hålet, som mäter 125 meter.

– Mitt utslag slog ner ungefär två meter bakom flaggan och kom sedan tillbaka rullande mot hålet så det var riktigt schyst. Och den här gången fick jag ju se det själv också så det var lite roligare på så sätt, säger Eriksson, som har 8,7 i handicap och dessutom är en duktig innebandyspelare.

Det låter som att det blev en dyr helg för din del…?
– Ja, det är ett jäkla tjat om champagne här nu, så jag lär väl åka på att bjuda på det misstänker jag…


Text: Tobias Bergman • 2011-09-07
FöljaNyheter
Scroll to Top