Caroline Hedwall spelar Solheim Cup, tillsammans med ytterligare tre svenskor: Anna Nordqvist, Sophie Gustafson och Maria Hjorth. Foto: Getty Images

Följa

Hedwall gör debut

Caroline Hedwall blev handplockad av kaptenen Alison Nicholas, och gör om en knapp månad debut i Solheim Cup. På måndagen presenterades Europas lag, som har fyra svenskor i uppställningen.

Text: Karin Klarström • 2011-08-29 Uppdaterad 2011-08-29

Sverige har varit representerat i Solheim Cup sedan den första matchen spelades 1990. Då var Helen Alfredsson och Liselott Neumann de första blågula spelarna i den europeiska laguppställningen. Sedan dess har ytterligare åtta svenskor fått känna på nervpressen på första tee under matchveckan.

Nu är det dags för ytterligare en debutant: Caroline Hedwall.

På måndagen avslöjade kapten Alison Nicholas att Hedwall är en av de fyra som handplockats till laget, vid sidan om de två rankinglistor som redan avgjort vilka de övriga åtta spelarna blir.

– Jag tror på mitt lag, och jag är övertygad om att de kommer att göra bra ifrån sig på Killeen Castle. De här spelarna står för det bästa av europeisk damgolf och vi ser fram emot att bjuda på en fantastisk show för fansen, sa Nicholas på presskonferensen.

Redan tidigare var det klart att Maria Hjorth, Sophie Gustafson och Anna Nordqvist spelat sig in i laget via världsrankingen, liksom skotskan Catriona Matthew. Dessa fyra var klara för spel tillsammans med Europarankingens Melissa Reid (England), Laura Davies (England),  Suzann Pettersen (Norge) samt  Christel Boeljon (Nederländerna).

På måndagen återstod bara fyra platser, som skulle gå till spelare som inte tagit sig in via någon av rankinglistorna. Av dessa gick alltså en till Barsebäcks Caroline Hedwall.

Sandra Gal (Tyskland) , Karen Stupples (England)  och spanjorskan Azahara Muñoz fick de övriga tre platserna.

– Det är fantastiskt bra med fyra svenska spelare i laget. Det visar verkligen styrkan i svensk golf. Ett gott tecken också att tre klarade sig in via bra ranking, Carro var ju trots få spelade tävlingar, också nära att kvala in på egna meriter, säger Katarina Vangdal, head coach för svenska landslaget.

Under sin debutsäsong som proffs har Hedwall redan hunnit med två LET-segrar (Ladies Slovak Open och Finnair Masters), samt ytterligare två topp-tio-placeringar på den europeiska touren.

Davies blir historisk
USA:s Solheim Cup-lag klart
Här är läsarna som får åka till Solheim Cup

Text: Karin Klarström • 2011-08-29
FöljaNyheter
Scroll to Top