Alex Norén höjer bucklan inför Nordeas vd Christian Clausen. Foto: Christer Höglund

Följa

KRÖNIKA: Här är nästa steg

Alex Norén spelade hem segern och visade att han är redo att ta nästa steg. Nu är frågan om tävlingen är redo att ta ett kliv uppåt i seriesystemet. Det här är vad som måste göras, skriver Martin Strömberg i sin krönika.

Text: Martin Strömberg • 2011-07-24 Uppdaterad 2011-07-24

Det blev som väntat en defilering av Alex Norén sista dagen av Nordea Masters.

En något jobbigare promenad än planerat på grund av den kraftiga vinden, men ändå ännu ett imponerande styrkebevis av Norén. Han höll både nerver och sving under hyfsad kontroll och vann till slut komfortabelt.

Det blev 77 blåsiga slag under söndagen men han avslutade med en klassbirdie på det 72:a hålet och nu känns det som att Norén är på väg att ta nästa steg.

Frågan är om Nordea Masters hakar på eller stannar kvar på land?

Nordea Masters har egentligen alla förutsättningar nu och ursäkterna börjar ta slut varför man ska sitta och meta mört i Mälaren bildligt talat.

Underbar naturdemonstration
Bro Hof håller och året var en underbar naturdemonstration i fyra olika väderlekar. Kanske att man borde ha satt upp Stadium Course lite svårare de första dagarna och lite snällare sista dagen men det är svårare än det kan verka att få balansen perfekt.

Arrangemanget har vässats sedan förra året och totalt kom drygt 58 000 åskådare ut till Bro. Tävlingen tar små steg åt helt rätt håll och känns färdigt för uppflyttning i seriesystemet.

Organisationen gör ett allt bättre jobb och kan man få lite större marknadsföringsresurser är den delen biff.

Jag kör min egen privata önskelista som bygger på förutsättningen att Nordea menar allvar med tävlingen och är beredda att höja statusen på hela paketet.

Nummer ett: Dubbla prissumman. Det är den enskilt viktigaste punkten och det känns inte helt omöjligt att lyckas med. Få upp segerchecken i regionen fem miljoner kronor.

Nordea har stålar, det vet ju alla, och om banken vill ha full utdelning och exponering så tror jag att det kan vara värt att visa det nästa år. Det skulle ge en bredd på startfältet på sikt som saknas i dagsläget.

Nummer två: Tävlingen får i golfkretsar då och då kritik för att man tar hit jänkare. Jag tycker att den är oförtjänt. Men det är dessutom dags att lägga pengar på européerna. Visa att det är allvar och ta hit Rory McIlroy. Det kostar, men ska man få Bro Hof att koka så måste man visa tänderna lite.

Nummer tre: Det här är lite svårare att förmedla men jag gör ett försök. Förr i tiden var SEO och sedermera Masters hela Golfsveriges tävling. Nuförtiden diskuteras det för mycket rena oväsentligheter och många vill till och med flytta tävlingen tillbaks till Barsebäck trots att det är en ren utopi i dagsläget. Lägg ner allt internt tjafs, nu spelas tävlingen på Bro Hof, kom hit och njut och ta ansvaret som golfintresserad i Sverige för att lyfta tävlingen. Man kan inte kräva kärlek och det har begåtts misstag men någonstans tycker jag att vi bör stryka och stärka lakanen och hjälpas åt att ta tävlingen till högsta nivån.

Då behövs alla.

"Fantastiskt att vinna"
17:e hålet blev en snackis
"16 år till med Timell"
Läs & se allt från Bro Hof
BLOGG:Det hände på Bro Hof – läs om Mastersveckan

Text: Martin Strömberg • 2011-07-24
FöljaNyheter
Rulla till toppen