Efter årets upplaga på Bro Hof flyttar Nordea Masters till början av juni. Foto: Getty Images

Följa

Masters byter datum

Från och med nästa år spelas Nordea Masters mellan 6-9 juni – veckan före US Open – och dessutom mellan onsdag och lördag. – Om man tänker sammantaget med sponsorer, spelare och publik så känns det här spännande och jag är säker på att det kommer att bli ett lyft, säger Fredrik Hellkvist, vd för tävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2011-06-27 Uppdaterad 2011-06-27

När det gäller att arrangera golftävlingar handlar mycket om andra tävlingars scheman. Från och med nästa år blir det bara två veckor mellan The Open Championship och WGC Bridgestone Invitational, det innebär att det blir oerhört svårt för “lilla” Nordea Masters att locka spelare.

– Då kände vi att det var bättre att flytta utanför semesterperioden och i början av juni är folk hemma och Stockholm står i full blom, säger Nordea Masters vd Fredrik Hellkvist.

Dessutom har Nordea Masters lyckats förhandla fram att tävlingen ska få spelas onsdag-lördag, allt för att de spelare som ska till USA och spela US Open ska få en extra dag att resa och vila.

– Det är ett undantag som de vanligtvis inte gör men som förhoppningsvis ska hjälpa oss att få hit bra spelare, säger Hellkvist.

Eftersom tävlingen inleds på nationaldagen vill man göra inledningsdagen till en stor manifestation för golfen med olika former av festligheter och arrangemang. Markerna ute vid Bro Hof ska förvandlas till en enda gigantisk golffestival med tävlingar och planerade konserter.

– Vi hoppas kunna göra en jättepromotion för golfen och folk är ju lediga så det kan bli mycket människor i rörelse.

Många tycker att det har hattats med datum och spelplatser och att det varit dåligt med publik i Stockholmsområdet de senaste åren. Nu ska det nya datumet ge en ny dimension åt Nordea Masters.

– Det var vårt förstaalternativ även om vi också hade funderingar att flytta åt hösten till.

Varför blev det våren istället?
– På hösten hade risken varit att krocka med Fedex-slutspelet och i slutändan var det ett sämre alternativ.

Under dagen gjorde Nordea Masters också klart med fjolårets British Amateur-segrare, sydkoreanen Jin Jeong. Det nyblivne proffset är bara 21 år och blev 14:e i The Open förra året.  

Här avgörs tävlingen

Text: Martin Strömberg • 2011-06-27
FöljaNyheter
Scroll to Top