Mötesplats Golf äger rum just nu på Svenska Mässan i Göteborg. Foto: Foto: CM Hellsten

Följa

Mötesplats Golf får fortsättning?

På onsdagen avslutas nya sammankomsten Mötesplats Golf i Göteborg. Men arrangörerna är redan så nöjda att de pratar om en fortsättning. – Vi vill definitivt att det här ska bli något permanent, säger SGA:s kanslichef Björn Eichmüller.

Text: Tobias Bergman • 2011-03-15 Uppdaterad 2011-03-15

Golfsverige består av ett antal olika intresseorganisationer, som på olika håll arbetar för spelets bästa. Inför 2011 satte sig några av dem ned, för att försöka skapa ett gemensamt forum där golfbranschen skulle kunna samlas och utbyta erfarenheter – samtidigt som de sedvanliga årsmöten äger rum parallellt med detta.

Resultatet blev Mötesplats Golf.

Sammankomsten äger just nu rum och är ett samarrangemang mellan Swedish Greenkeepers Association (SGA), Golf Administratörernas Förening (GAF), Föreningen Sveriges Golfbaneägare (FSG) och Föreningen Skandinaviska Golfbanearkitekter.

Totalt kommer ungefär 550 deltagare att samlas på Svenska Mässan i Göteborg – en siffra som de arrangerande är mycket nöjda med.

– Det är klart mer än vad vi trodde och vågade hoppas på. Så sett ur det perspektivet är vi otroligt nöjda med vad vi har åstadkommit, säger GAF:s kanslichef Torbjörn Johansson.

Besökarna har möjlighet att delta i seminarier, lyssna på paneldebatt, utbyta egna erfarenheter samt kolla in någon av det 40-tal montrar som har slagits upp i mässhallen. En mix som tycks tilltala de flesta:

– Den feedback vi har fått är att man är nöjda med föreläsarna och tycker att det har varit ett givande sätt att träffas på. Sedan får vi förstås utvärdera ännu mer längre fram.

Men redan nu börjar man diskutera framtiden och hoppas på en fortsättning:

– Målsättningen är att detta är något som ska fortsätta. Och efter vad vi har hört från deltagarna så finns det knappast några skäl att ändra på den uppfattningen, säger Björn Eichmüller, kanslichef på SGA.

Men då hoppas man locka ännu fler aktörer.

– Det vore roligt att få in PGA i detta och naturligtvis också SGF på något sätt, säger Eichmüller.


Text: Tobias Bergman • 2011-03-15
FöljaNyheter
Rulla till toppen