Mathias Grönberg inledde bra i PGA-tourkvalet. Med en av sex ronder färdigspelade är Grönberg på rätt sida av den magiska gränsen. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

Med sikte på kortet

Birdiejakten på PGA West är igång. I potten återfinns 25 platser till PGA-touren 2012. Efter första dagens rond ligger Mathias Grönberg på rätt sida av gränsen. Hans tre svenska tourkollegor skuggar tätt bakom.

Text: Henrik Lenngren • 2011-12-01 Uppdaterad 2011-12-01

Svenska resultat

10) Mathias Grönberg, -5

26) Richard S Johnson, -4

43) David Lingmerth, -3

61) Daniel Chopra, -2

Samtliga svenskar avverkade första ronden på Nicklaus Tournament Course

Q School

Datum: 30 november-5 december

Spelplats: PGA West (Nicklaus Tournament Course och TPC Stadium Course), La Quinta, Kalifornien

Det står på spel: De 25 bästa tar sig till PGA-touren 2012. Övriga deltagare i kvalet f��r full eller viss spelrätt på nästa års Nationwidetour. 156 spelare finns i startfältet.

Aktuell ställning

Lång väg mot PGA (Förhandstext inför slutkvalet)

Så har då den sex dagar långa anställningsintervjun börjat, där de sökande använder golfklubbor istället för munläder i jakten på det perfekta jobbet 2012.

156 spelare gör upp om 25 platser på PGA-touren, och som vanligt är det lika mycket nervdaller som vind på PGA West.

Jobbjägarna alternerar mellan spel på TPC Stadium Course och Nicklaus Tournament Course. Samtliga fyra svenskar inledde på den senare banan. Efter den första ronden är en av dem på rätt sida av den magiska gränsen. Mathias Grönberg presenterade ett scorekort bestående av en eagle, fem birdies, två bogeys och resterande par. Med 67 slag i totalen delar han tiondeplatsen med ytterligare 15 spelare.

I Grönbergs backspegel tornar sig bilden av en dyster säsong, med en niondeplats på Nationwide Tour som främsta merit. 41-åringen verkar dock ha rätat ut formkurvan i rätt ögonblick. I steg 2-kvalet på Redstone GC i Texas, för två veckor sedan, slutade han tvåa.

Richard S. Johnson, som haft problem med en krånglande rygg under sommarhalvåret, startade också förtroendeingivande. Johnson är -4 och delad 26:a när en av sex ronder färdigspelats.

Unge, talangfulle David Lingmerth har förvisso inte tävlingsgolfat på en månad, men uppladdningen i Arkansas verkar ha fungerat. Lingmerth sköt en 69:a – trots en solkig dubbelbogey på nian.

Daniel Chopra, som redan spelat till sig rättigheterna till 2012 års PGA-tour, fraktade runt bollen på 70 slag och är 61:a.

Kvalonsdagens främsta insatser stod annars Will Claxton och Daniel Summerhays för. Duon är fältets jagade byten efter deras strålande 64-ronder.

Slutkval, LPGA: Lennarth en bit efter
ET: Rory utmanar mästaren

Text: Henrik Lenngren • 2011-12-01
FöljaNyheter
Scroll to Top