Rikard Fors har även spelare som Johan Edfors, Alex Norén och Linda Wessberg i sitt stall. Foto: Eric Franzén

Följa

Tränaren hissar Hansons form

Tränaren Rikard Fors är mycket hoppfull inför Peter Hansons debut i Ryder Cup. Trots den segdragna förkylningen tycker han att Hanson just nu spelar mycket nära sin maxkapacitet.

Text: Eric Franzén • 2010-09-29 Uppdaterad 2010-09-29

Hans fasta bas i yrkestillvaron är akademin på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka. Men denna vecka har Rikard Fors flyttat kontoret till Celtic Manor i Wales. Fram till och med söndag lägger han fullt fokus på att coacha Peter Hanson mot en framgångsrik debut i Ryder Cup.

– Eftersom Peter inte har spelat Ryder Cup tidigare gäller det främst att förbereda honom på vad som kan hända. Det har handlat mycket om förberedelser och att tänka sig in i de situationer som kan uppstå, säger Rikard Fors strax efter tisdagens inspelsvarv.

Mindre detaljer justeras
Veckorna innan Ryder Cup träffades de fyra gånger. Fram till dess löpte allting planenligt. Men när den kraftiga förkylningen bröt ut missade Hanson tävlingsvarven i Frankrike som han hoppades ha i kroppen inför Wales.

– På det hela ser det jättebra ut just nu. Det är ingen större grejer vi arbetar på överlag. Vi kollar av uppställning, sikte och mindre detaljer som kan vara avgörande. Under nästa pass kommer vi att arbeta lite med wedgearna. Peter kände inte riktigt att han hade den kontrollen som han ville ha där.

Men det blir inga större träningsorgier som väntar på rangen bortanför banan. Duon kommer till stor del att få rikta in sig på kortare sessioner under kommande dagar.

– Idag [tisdag] är enda chansen att köra ett riktigt pass tillsammans. De har ju fullt upp med programmet. Det blir bara lite träning innan de går ut och möjligen lite efter spelet. Jag kommer också  att vara med på banan hela tiden. Där är det upp till Peter att ta kontakt om han känner att han vill prata om något. 

Vem ser du helst att Peter får spela tillsammans med?
– När man är ny så känns det nog skönt att gå med någon som har varit med en del och kan bära dig lite på sina axlar ibland. Hade jag fått välja så hade Peter nog fått spela med Westwood. Han verkar vara i bra form och jag tror att Peter skulle kunna spela ut ännu mer i sällskap med en sådan kille.

Hur betygsätter du Peters nuvarande form?
– Av det jag såg på de sista nio under första varvet är han väldigt nära sin toppform. Så tio av tio är mitt betyg. Han är lite osäker på tävlingsmomentet eftersom det inte varit spel på tre veckor, men svingmässigt är det precis där det ska vara.


Text: Eric Franzén • 2010-09-29
FöljaNyheter
Rulla till toppen