Peter Hanson är fortsatt stark med järnen på The Twenty Ten Course i Wales. Foto: Getty Images

Följa

Seves uppmaning till Hanson

Meddelandet från en stor Ryder Cup-legendar till en laddad debutant: "Slå amerikanarna så hårt att de får vara caddies i framtiden".- Det var riktigt häftigt att prata med Seve Ballesteros, säger Hanson.

Text: Eric Franzén • 2010-09-29 Uppdaterad 2010-09-29

Klockan 18:45 på tisdagskvällen samlades det europeiska laget vid en högtalartelefon. I andra änden plockades luren upp av Seve Ballesteros hemma i Santander. Under det tio minuter långa samtalet levererade den spanska legendaren, som just nu kämpar mot sin cancer, en passionerad uppmaning till årets Team Europe.

– Det var riktigt häftigt. Han lät pigg och Ryder Cup-glöden fanns verkligen där. Seve var väldigt på hugget och sade bland annat att vi skulle slå dem så hårt att amerikanerna fick komma tillbaka och vara caddies i framtiden, säger Peter Hanson till Svensk Golf.

Hanson saknade inte heller tändvätska under onsdagens tio inspelshål på blöta The Twenty Ten Course. Tillsammans med Lee Westwood tog han hem en skön bästboll-seger mot lagkamraterna Fisher och Harrington.

–  Spelet känns fortsatt bra, precis som under gårdagen. Det var inte så många missar idag utan fortsatt stabilt. Lee spelade väldigt bra. Jag hade chansen att sätta den avgörande putten på tian men lämnade den kort i linjen efter att jag slagit upp en järnfyra ganska nära.

Inte optimalt förberedd
Dagen rundades av med en timme på puttinggreenen. Hanson anger själv att det nu mest handlar om finslipning av avståndsbedömningen och andra delar av spelet som kan rubriceras som färskvara.

– Jag slår bollen bra, men måste överbygga känslan av att jag inte kunnat förbereda mig optimalt på grund av förkylningen. Oavsett om det handlar om att hålla ett föredrag eller komma till en major så vill man alltid förbereda sig optimalt innan, vilket jag tyvärr inte kunde göra nu.

Förkylningen bättre
Hanson säger att förkylningen känns något bättre idag. Han fortsätter att hålla en öppen dialog med tourens läkare, som tidigare i veckan avrådde honom från att börja fysträna lätt igen.

– Colin pratade lite med mig om detta på femman idag. Han vet att jag helst bara spelar en match per dag, men kommer givetvis att plocka ut de som spelar bäst till att spela flera – oavsett att jag bett om det. Banan är tuff att gå för alla, säger han samtidigt som han givetvis också noterat att jag haft det här i kroppen.

Mannen som tog Ryder Cup till Wales
Tränaren hissar Hansons form
Ryder Cup i siffror
Stenson minns den gröna peruken
Max tre matcher för krasslig Hanson
Följ Ryder Cup direkt i tävlingsbloggen
Vinn Ryder Cup-filmer
Kom i stämning med Ryder Cup-filmer

Text: Eric Franzén • 2010-09-29
FöljaNyheter
Scroll to Top