Jarmo Sandelin söker svunnen form i jakt på förnyade spelrättigheter på European Tour. Foto: Getty Images

Följa

Jarmo jagar kortet

Flerfaldige vinnaren Jarmo Sandelin har ett prekärt läge i jakten på förnyade spelrättigheter på touren. Men modet är gott och formen likaså. Med 68 slag första ronden av Austrian GolfOpen är Sandelin delad femma.

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-16 Uppdaterad 2010-09-16

Austrian GolfOpen

Bild 1109735
Speldatum: 16-19 september
Plats: Diamond CC, Österrike
Segrare: Rafael Cabrera-Bello (2009)
Prispengar: 750 000 euro (125 000 till segraren)

Race to Dubai-ranking
Världsranking
Starttider
Aktuell ställning

Medan gräddan av den europeiska golfeliten vässar formen inför det stundande slaget om Samuel Ryders pokal på Celtic Manor är vardagen en helt annan för många av spelarna som samlats på Diamond Country Club i Österrike den här veckan.

Som för Jarmo Sandelin.

Den 43-årige svensken har fem European Tour-segrar på sin CV, men årets säsong har varit knackig. I skrivande stund är Sandelin 171:a på Race to Dubai-rankingen – ungefär 100 000 euro kort om 115:e plats som garanterar fulla spelrättigheter på touren 2011.

Öppningsronden av Austrian GolfOpen gav dock hopp om att uppgiften är löslig.

Efter 16 hål var Sandelin sex under par efter att ha rullat i åtta birdies och bara ett slag bakom ledande George Coetzee. Tyvärr fläckade två avslutande bogeys ner scorekortet, men 68 slag (-4) räckte till delad femteplats.
Ett fint utgångsläge inför fortsättningen.

Efter Johnnie Walker Championship för tre veckor sen, där Sandelin spelade in sin tredje största prischeck hittills i år, skrev han på sin blogg:

”Ge aldrig upp, vinden kommer vända och då gäller det att vara redo att vinna.”

Förhoppningsvis har vinden vänt och Jarmo är redo redan den här veckan.

Edberg och Norén topp-10
Ett slag bakom Sandelin skuggar Pelle Edberg och Alexander Norén. Duon delar tionde plats tillsammans med elva spelare och har fyra slag upp till ledningen.

Båda visserligen rankade på placeringarna efter varandra på R2D-rankingen (113 och 114), men i helt olika situationer inför slutspurten av årets säsong.

Medan Norén, i kraft av sin seger i Schweiz i fjol, redan har tourkortet inför nästa säsong behöver Edberg precis som Sandelin dra in några fina prischeckar under hösten.

Fältets två Ryder Cup-spelare Miguel Angel Jiménez och Graeme McDowell öppnade med 72 respektive 69 slag.

Andra ronden regnade bort
Hedwall mot LPGA

Text: Oskar Åsgård • 2010-09-16
FöljaNyheter
Rulla till toppen