Oscar Florén blir ett nytt svenskt namn på Europatouren nästa år. Foto: Getty Images

Följa

Floréns första seger

Oscar Florén är definitivt klar för Europatouren 2011 efter att ha gått vinnande ur en dramatisk kamp i Wales Challenge. Segern var göteborgarens första som proffs.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-08-28 Uppdaterad 2010-08-28

Oscar Florén, 26-åring från Öijared, startade finaldagen med fyra slags ledning. Men det var 36 hål som väntade på lördagen och det skulle hända mycket under resans gång.

När de 18 första lördagshålen var avverkade var Oscar i ledningen med ett slag före en annan svensk, Skaftös Joel Sjöholm. De båda göteborgarna såg då ut att ha skaffat sig ett betryggande avstånd till övriga fältet.

Men Oscar Florén fick en mardrömsstart på sista ronden. Ledningen var bortblåst efter dubbelbogeys på första och fjärde hålet.

Han lyckades dock samla kraft och komma tillbaka och avslutningen blev spektakulär. Efter en birdie på det svåra 17:e behövde Oscar sänka birdieputten från fyra meter även på 18:e för att hålla undan för den starkt spurtande skotten Raymond Russell.

Under maximal press satte han segerputten mitt i koppen och blev med detta 24 000 euro rikare. Han förstärkte avsevärt sin position på Challenge Tour Ranking och kan redan nu rikta in sig på europatourspel nästa år.

– Jag fick verkligen vinna den hårda vägen idag och jag är så lättad. Det var en lång dag och benen var riktigt tunga mot slutet. Dessbättre kunde jag hålla huvudet kallt efter den dåliga starten på sista ronden, sa Oscar till Europatourens hemsida.  

– Det här betyder att jag säkrat mitt ET-kort för nästa år och jag kan knappast vänta på att få komma ut på stora touren. Nu är målet att vinna Challenge Tour Ranking, det är på tiden att någon sätter Robert Dinwiddie på plats… 

– Jag har haft ett fantastiskt år, mycket tack vare mina coacher som hjälpt mig att ändra attityd på banan. Jag är mycket mer fokuserad än jag var tidigare och det har gett resultat. Nu tar jag en vecka ledigt, sen laddar jag om i Kazakhstan, sa Oscar.

Oscar Florén, som vann trots en beskedlig avslutande 75-rond, fick nu ta emot en förstaprischeck för andra veckan i rad. När han förra söndagen blev tvåa i Hamburg var det en amatör som tog förstaplatsen.

Det blev svenskt även på tredje plats i Wales genom Joel Sjöholm, som avslutade med en trist 77:a efter att ha gått tredjevarvet på 65 slag.


Text: Jörgen Ohlson • 2010-08-28
FöljaNyheter
Scroll to Top