Ska det bli tredje gången gillt för Fredrik Andersson Hed? Foto: Getty Images

Följa

Andersson Hed i topp

Fredrik Andersson Hed från Laholm har för tredje gången den här säsongen fått vittring på sin första ET-seger. När Italian Open kommit halvvägs är 38-åringen ensam ledare efter en briljant 66-rond på fredagen.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-05-07 Uppdaterad 2010-05-07

Italian Open

Bild 1108424
Datum
: 6-9 maj
Bana: Royal Park I Roveri, Turin
Prispengar: 1,3 miljoner euro

Starttider rond 3
Aktuell ställningRace to Dubai Ranking

Tidigare artiklar
Svenska 69:or i Turin

Den erfarne hallänningen tillhörde den grupp som fick avsluta förstaronden tidigt på fredagsmorgonen. Han gjorde två bogeys och en birdie på de fyra hål han hade kvar att spela och var efter sin 70-rond tre slag från täten.

Men när andravarvet kom igång fick Fredrik luft under vingarna. Med fyra birdies och en eagle – på ett par 4-hål – tog han sig förbi hela fältet. Svensken är när två ronder återstår åtta under par och skuggas närmast av spanjorerna Miguel Angel Jiménez, Alejandro Canizares och Ignacio Garrido samt belgaren Nicolas Colsaerts. Den jagande kvartetten är bara ett slag bakom den ledande svensken.

Fredrik Andersson Hed, som i höstas säkrade sitt tourkort för 14:e gången (!) vid kvalskolan, har på årets ET-säsong varit fyra i Sydafrika och sjua i Indien. Vid båda dessa tillfällen har han haft segervittring inför sista ronden men inte nått ända fram.

-I Sydafrika blev jag alltför spänd när jag märkte att jag hade chansen. I Indien kändes det bättre och jag hoppas att det ska kännas ännu bättre den här gången, sa Fredrik till Europatourens hemsida.

– Många tror att jag har har så mycket erfarenhet men eftersom det är några år sedan jag var i den här positionen så känns det varje gång som en ny situation för mig.

Fler svenskar finns fortfarande med i kampen om den italienska mästartiteln. Bra lägen har Pelle Edberg (69-71) och Peter Gustafsson (71-69), som parkerar på delad tionde plats, fyra slag bakom sin ledande landsman.

Kvalgränsen (par) klarades också av Magnus A Carlsson (delad 19:e) och Åke Nilsson (delad 39:a).

PGA Tour: Stenson nöjd med 69
LET: Dansk ledning i Turkiet

Text: Jörgen Ohlson • 2010-05-07
FöljaNyheter
Rulla till toppen