Följa

Nordea Tour godkänner avståndsmätare

Spelarna tryckte på och därför godkänner Nordea Tour avståndsmätare i tävlingarna från och med säsongen 2011, som inleds i och med veckans tourkval. Därmed gör den svenska touren som de övriga i Nordic Golf Ranking.

Text: Karin Klarström • 2010-10-06 Uppdaterad 2010-10-06

Följ kvalet

Aktuell ställning Elisefarm

Aktuell ställning Ljunghusen

Aktuell ställning Österlen

Nordea Tour ingår i Nordic Golf Ranking (tidigare kallad Nordiska Ligan), som är en satellittour till Challengetouren. Det betyder att spelarna kan ta sig in på CT via NGR om de spelar tillräckligt bra. Nordea Tour har hela tiden haft ambitionen att förhållandena på hemmaplan ska vara så lika huvudtouren som möjligt. Men när svenska Nordea Tour nu tillåter lasermätare under tävlingarna avviker det från reglerna på Challengetouren.

– Vi är en del av NGR, där finska touren och danska Ecco tour ingår, och där är det tillåtet med lasermätare, säger svenske tävlingsledaren Martin Dahlström.

– Spelarna har länge önskat att vi ska tillåta lasermätare även här, och det blir enklare med så lika regler som möjligt inom NGR. Därför har vi beslutat att godkänna det.

De flesta av spelarna använder redan lasermätare, eftersom Nordea Tour-spelarna också spelar i Danmark och Finland. Liknande regler har andra satellittourer till CT, som exempelvis Alps Tour i Frankrike/Österrike och EPD Tour i Tyskland.

Redan den här veckan är det tillåtet att använda sig av lasermätare när kvalet till nästa års Nordea Tour spelas på tre olika banor i Sverige. 325 spelare gör upp om 50 platser var på Österlen, Ljunghusen respektive Elisefarm. Kvalet spelas onsdag-fredag.


Text: Karin Klarström • 2010-10-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen