En bogeyfri 65:a i scorekortet intygar att Carl Pettersson inte tog många snedsteg under första ronden i Malaysia. Foto: Getty Images

Följa

Pettersson öppnade med 65:a i Asien

Carl Pettersson är ensam svensk i inbjudningstävlingen CIMB Asia Pacific Classic, men han försvarade de blågula färgerna med stil första ronden. En 65:a (-6) gav en delad tredjeplats i det 40 man starka startfältet.

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-28 Uppdaterad 2010-10-28

CIMB Asia Pacific Classic Malaysia

Bild 1110051
Speldatum: 28-31 oktober
Spelplats: The MINES Resort & Golf Club, Selangor, Malaysia
Prispengar: 6 000 000 dollar (1 000 000 dollar till segraren)

Starttider
Deltagarlista
Aktuell ställning

Carl Petterson är en av 40 spelare som får vara med och skriva historia i Malaysia denna vecka.

CIMB Asia Pacific Classic Malaysia är nämligen den första PGA Tour-sanktionerade tävlingen som spelas i Sydostasien. Fältet utgörs av de 25 högst placerade spelarna på den slutliga FedEx Cup-listan (som tackat ja), samt tio spelare från Asian Tour Order of Merit och fem sponsorinbjudningar.

Även om många amerikanska storstjärnor valt att hoppa över tävlingen mönstrar den fortfarande ett högklassigt startfält med Ryder Cup-spelare som Luke Donald och Rickie Fowler, majorvinnare som Ernie Els och Retief Goosen och asiatiska toppnamn som K.J. Choi, Thongchai Jaidee och unge Seung-yul Noh.

Efter första ronden är det amerikanskt högst upp på ledartavlan i form av Ricky Barnes, som tog sig runt Robert Trent Jones Jr-designade MINES Resort & Golf Club på 63 slag (-8). Tätt bakom återfinns Barnes landsman Ryan Moore (64), följd av engelsmannen Brian Davis, Carl Pettersson och Charlie Wi (alla 65) på delad tredje plats.

Pettersson levererade en bogeyfri öppningsrond som summerades till 65 slag efter att svensken rullat i sex birdies, varav fyra raka på hål 14-17.

Därmed har 33-åringen, som vunnit en gång på årets PGA Tour, gett sig själv ett ypperligt utgångsläge att vara med och slåss om det digra prisbordet, där en check på miljon dollar går till segraren.

Den asiatiska styrkan i CIMB Asia Pacific Classic anförs av nämnde Wi, samt thailändarna Thongchai Jaidee, Pariya Junhasavasdikul och singaporianen Mardan Mamat, som alla tre noterade 66 slag.

Stormvindar plågade finalspelarna
Kaymer spelar för förstaplatsen

Text: Oskar Åsgård • 2010-10-28
FöljaNyheter
Rulla till toppen